4 UGER GAMMEL BABY

FREDAGSORD#4: OCD-TEST…….!!!

ord5

 

“Take this Quiz” – som om det er en joke at have ocd! – lille ven der har fundet på denne, og alle de andre tåbelige ocd-test, måske du skal finde på noget andet at lave, for det at have ocd, er altså ikke en joke, og da slet ikke noget at lave sjov med 🙁

Tror du ( altså dig der har lavet denne test ) egentlig, du kan finde ud af, om du har ocd, ved at tage sådan en slags “test” eller Quiz, og hvad er det egentlig for noget, at gøre grin med. Endnu et eksempel på, at man i flæng bruger begreber, som eksempelvis ocd, i de helt helt forkerte sammenhænge. Dette har jeg faktisk skrevet lidt om mine tidligere fredags-indlæg:

HER HER og LIGE HER

Hold da op Tina – det kom sørme til at lyde, som en meget gammel og sur dame, det der. Bare rolig, jeg er slet ikke sur, jeg er blot lidt skrap 🙂 – måske det er min ocd, der har lært mig, at være så skrap nogen gange !

Ocd er en psykisk sygdom, en sygdom man altså ikke bare kan tage en test for på egen hånd. Men selvfølgelig kan man have en mistanke, en stærk mistanke selv om, at man har ocd, ocd-træk, eller ocd i en eller anden grad. Let, mellem som svær. Men min helt egen personlige erfaring ER faktisk, – desværre, at hvis man rent faktisk har “rigtig” ocd, altså den psykiske sygdom ocd, så véd man i de fleste tilfælde det ikke rigtigt selv. For det er som om, at være 2 personer…..OG hvis man endelig véd det, har man højst sandsynligt ikke fundet ud af det, ved at tage en af ovenstående test eller quizzer.

Man har nok derimod, fundet ud af det, ved at få taget en såkaldt BOCS test, hos en psykolog, der har speciale i ocd ( dvs. han eller hun, har uddannet sig over mange år, og har meget erfaring, specifikt i denne sygdom )

RIGHT HERE Kan du se en BOCS test (den er på engelsk ). Man kan faktisk også, gå ind på eksempelvis ocd klinikken i Odenses hjemmeside, og tage en online test. Men altså, efter min bedste overbevisning, hvis du lider af ocd, – og især i den svære ende af skalaen, er ocd en psykisk sygdom DU skal have hjælp til, at få det bedre med. OG du kan ikke bare tage én eller anden test, og så er det hele løst. Næ næ næ nej, så let er det desværre ikke 🙂 – Gid det var, kan jeg bare sige…………

Jeg har ikke selv været bruger, eller patient hos OCD Klinikken i Odense. Men jeg synes, de har en meget informativ hjemmeside, og mange rigtig gode tilbud, både til den syge og de pårørende, kig fordi her:

ocd klinikkens hjemmeside

 

Endnu engang, skøn fredag og kommende weekend til DIG fra MIG.

OG hvis du ikke allerede har læst mit indlæg om en 4 uger gammel baby, synes jeg du skal ligge vejen fordi:

LIGE HER

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 UGER GAMMEL BABY