ILLUSTRATIONER#9 - ANGST & DEPRESSION.....

ROD=GÅ-IMOD MIN OCD……

img_3341

 

Billedet her er bevis-materiale, i min indre “sagsmappe”, – i min kamp mod min psykiske sygdom OCD 😉

Til dem, som kender mig helt personligt, – er det ikke bare spil for galleriet.

OG til dig, som måske er ny læser, kan du klikke på næste linje, og læse lidt mere om, hvorfor hende her Tina, poster et billede, med en ulækker, rodet opvask 😉

KLIK LIGE HER

Næ nej, det her er OGSÅ min virkelighed, – på dage, hvor jeg enten falder ned i depressionens intethed

ELLER:

Når jeg udsætter mig selv, – på OCD-sprog: eksponerer mig selv, for de ting og handlinger i mit OCD-liv, som udløser angst.

Når jeg udsætter mig selv for, bevidst at være i dette ubehag, ved at jeg med vilje laver rod i køkkenet, OG lader opvasken flyde  som på  billedet ovenfor ( jeg har altså en opvaskemaskine – skal det lige siges 🙂 ) i laaang tid, – så lang tid jeg kan – forleden dags tilfælde/øvelse stod således på i over et døgn……………..

Det var og er både: Ulækkert, Upraktisk og Angst-provokerende.

OG jeg kan ikke lave andet imens det står på – MEN det er Nødvendigt !!!

Det gav mig både følelsen af:  At falde frit, – og af angst, der bankede på for fulde knald.

MEN også, en følelse af………….

Til sidst at give slip, – give slip på den tvangstanke, som fortæller og bilder mig ind, at hvis Tina ikke hele tiden, har den fulde kontrol, over ( i dette tilfælde ) køkkenet i hendes hjem, så går hele hendes Verden under.

Helt derned på bunden, kan jeg bedre give slip, give slip på tvangshandlingen………..

Giver det mening ?

For mig gør det…………….!!!


Så den depressive – intetheds – afmagts og – kraftløse tilstand, jeg i forrige uge, LINK befandt  mig i, var og er i den grad, også godt for noget.

Derfor ville jeg ikke være den foruden….!!!

Når jeg kommer ud på den anden side af mørket, kan jeg resonere, at jeg ville ikke på nogen måde, have været foruden mødet med depressionen, selvom jeg selvfølgelig IKKE tænkte sådan, imens den rasede og slog mig omkuld.

DER ville jeg aller aller helst, enten: Have det til at stoppe nu og her, eller bare forsvinde herfra livet.

Dernede i intetheden, bliver jeg SÅ ligeglad med ALTING, – hvilket er meget ubehageligt. MEN der i:

“Jeg-er-ligeglad-med-alting-FØLELSEN”, – kan jeg meget nemmere, give slip på mine OCD-Tvangshandlinger.

Dernede kan jeg kigge min OCD’s angst dybt ind i øjnene, og jeg er bare ligeglad med den. Den gør mig pludselig ikke bange og angst, – jeg bliver ligeglad med angsten, – og lige der –  så vinder jeg på point, – i kampen OCD’ en og  ANGSTEN mod MIG.

Denne erfaring, oplever jeg tydeligt, – når jeg er kommet ud af Depri-land, – at denne har gjort noget helt igennem godt for mig, og jeg virkelig har rykket mig, ift. min OCD – i en positiv retning vel at mærke 🙂


Jeg har ( desværre/heldigvis ) prøvet flere gange i de sidste 2-3 år, hvor min behandling for OCD har stået på, – at dykke, – dykke dybt dybt ned. Og hver gang, kan jeg se og opleve bagefter, at de skridt i den rigtige retning, jeg tager ift. at gå imod mine tvangshandlinger og den tilhørende angst, som kommer hvis jeg ikke udfører dem – som før i tiden, de virkelig rykker i den positive retning. Når jeg har dykket ned på bunden, og igen kommer op for at trække vejret…………

SÅ – jeg må konkludere: At ift. MIN ocd-recovery-proces, er mødet med depressionen uundgåeligt og nødvendigt.


Hvis DU nu var ekstrem bange og  angst for edderkopper, – og skulle ændre på denne adfærd, ellers ville du simpelhen ødelægge dit liv.

Hvad ville du så gøre, får at komme den araknofobi til livs?

Du måtte øve og træne i, at være i netop ubehaget, ved at røre ved den der skide edderkop. Til sidst efter megen træning, ville du sikkert opleve, at kunne lade den ulækkre Fugle-edderkop kravle op af din arm.

PRÆCIS sådan, – og måske endnu værre, – er det for mig, at gå imod min OCD-tvangstanke og dennes tvangshandling, i dette indlæg – at ingen andre end jeg må være i køkkenet og røre ved noget, og at der samtidig altid skal være total boligmagasin-agtigt at se på.

SÅ har jeg været utrolig heldig 😉 – At min OCD, ikke kun har én ting den gør mig angst for, som med edderkoppen. – Men et antal af ting og handlinger, jeg slet slet slet ikke har tal på.


MEN – for der endnu et “MEN”, – og det er slet ikke, for at være sortseer eller male fanden på væggen. Blot for at fortælle og beskrive OCD’ ens virkelighed, og hvorfor os der er svært ramt af OCD, faktisk er eller har været meget SYGE……OG at det kræver vildt mega meget og hårdt arbejde, at kæmpe sig ud på den anden side af OCD-LIV…

MEN – “MEN-et” er, – sådan er det i hvert fald for mig. – “MEN-et” er:

At OCD er en:

Sort-Hvid-Verden – EN

Enten-Eller-Verden, – En

Total Kontrol mod Total Rod-Verden.

OG det der midt imellem, det eksisterer ikke, det kan jeg IKKE være i, og det er denne her gråzone, jeg eksponerer mig selv for, og øver og øver og øver og øver og øver……………mig selv i at være i, – ved at lave opvasken stå i 24 timer………

Lige her, føler jeg nemlig jeg er midt imellem Kaos og Orden, imellem Sort og Hvid, og lige der øver jeg mig i, at DET er okay, og at den angst der kommer, lige der midt imellem, den kan jeg være i. Mens jeg er der, midt imellem, – bliver angsten mindre og mindre og mindre……….

Det er præcis i denne kontrast det store arbejde for mig ligger, -uafsluttethed og gråzonen imellem det sorte og det hvide……………

Lige her, føler jeg mig total ude af kontrol, og netop denne følelse, og det ubehag det skaber indeni mig, lige der er jeg nødt til træne, som billedet med opvasken ovenfor, for at blive bedre til, at gå imod min OCD’ s tvangshandlinger, og ikke få angst når jeg ikke adlyder tankernes ordre.

Man er nødt til at se sin angst og OCD i øjnenen, – hvis man vil den til livs……….

OG det tager mega lang tid, årevis – jeg taler fra egen erfaring, ikke for at skræmme dig, der måske sidder derude og lider selv, men for at give dig håb, og samtidig fortælle dig sandheden om, at det er hårdt og langvarrigt arbejde. MEN det kan altså, lade sig gøre, hvis du har mod, vilje og mennesker omkring dig, som samtidig er der for dig, og det ved jeg, – også af egen erfaring, at det er ikke altid tilfældet……………..


Hold da op! Det blev pludseligt et langt indlæg, – det var egentlig slet ikke meningen 🙂 Håber det hele giver mening – De ting jeg ovenfor har prøvet at forklare.

Jeg tænker, man kan bruge disse redskaber, med at gå sin angst i møde, at være i ubehaget, i mange andre sammenhænge her i livet.

Det kunne eksempelvis være ham der manden eller kvinden, der åbenbart SKAL løbe halv-marathon og marathon meget, at han eller hun hver aften er nødt til at spise smertestillende, for at kroppen ikke smerter for meget, af al den alt for megen træning og slid på kroppen, måske kan løberen her også bruge ovenstående, til bedre at kunne være i løbe hele tiden kontra slet ikke løbe…………..

Blot en Tanke herfra mig 🙂

 

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ILLUSTRATIONER#9 - ANGST & DEPRESSION.....