FERIE - REPOST#3..............

HVAD HAR 2017 LÆRT MIG……………???

newyear1

Nytårsaften står for døren – Endnu et år er gået, og det er tid til lidt eftertanke…………..

Jeg byder år 2018 velkommen, – rigtig meget velkommen endda. – OG jeg glæder mig til at se, hvad dette kommende år bringer mit liv, – især ift. min ocd.

 • Kommer jeg ud eller ned i min medicindosis i det kommende år, og er det overhovedet på dagsordenen for år 2018?
 • Kommer jeg til at rykke mig endnu mere ift. min ocd, – rykke mig væk fra den, og nærmere mig selv?
 • Kommer der udfordringer ift. min behandling, – kommer jeg til at finde en ny super dygtig psykolog, som sammen med min egen arbejdsindsats, kan skubbe mig endnu mere mod et Liv uden OCD ‘en som følgesvend ?
 • Kommer der udfordringer ift. min situation som sygemeldt i jobafklaringsforløb, og hvad kommer jeg til at møde i denne sammenhæng, ift. eventuelle krav fra Kommunen?
 • Kommer jeg i Ekstra Bladet igen ? –  Ej spøg til side ……:-) 🙂 🙂
 • Kommer jeg til…………………………………………………………………….???

I slutningen af 2016, havde jeg stadig et stort behov for, – trods mine store udfordringer med min følgesvend igennem mange år, OCD ‘en, at opfatte mit liv således:

” Jamen, kan jeg ikke bare være ligesom alle andre? ( ja og hvordan er alle andre så egentlig ? :- ) ) – Kan jeg ikke bare have et spændende fuldtidsjob? – Være den bedste udgave af mig selv som Mor, som kæreste, som veninde ? – Have styr på, at mit hjem ligner et uddrag fra et boligmagasin ( det gør det så alligevel altid 🙂 ) – Lave koldthævede boller om morgenen og hjemmebagt kage i weekenden ? – Nå at dyrke al den motion, som gør at jeg har en krop efter mine ( høje ) standarder?  OG “passe” min OCD, og alle de tvangsritualer denne indebar, for at jeg kunne holde angsten og tvangstankerne bare en smugle nede “

MEN PRÆCIS DET, JEG HAR TAGET TIL MIG I 2017:

ER DET FULDSTÆNDIGT OMVENDTE AF OVENSTÅENDE IDEAL, SOM FOR MIG IKKE ER LYKKEN.

” Tina, DU skal leve i NUET, lige præcis i dette NU, i dette sekund, – og du skal ikke bekymre dig om fremtiden, hverken den fremtid der er imorgen, eller den der ligger længere ude i det uvisse, – det er ikke sundt for dig og dit sind, DU skal leve i NUET “

SÅ alle de eventuelle spørgsmål om, hvad det kommende år 2018 kan bringe, og ikke bringe, – er faktisk slet ikke noget jeg tænker på ( okay, nu er jeg så ikke helt ærlig 🙂 ) – MEN jeg øver mig hver dag i, ikke at tænke så meget på dem, – og leve lige NU.

For dig som læser, kan dette måske virke ret uambitiøst, men for mig er det netop en meget ambitiøs plan. For jeg siger dig, det er IKKE let at leve i NUET, det kræver øvelse og hårdt arbejde med sig selv. Og for mig, – der hvor jeg er i mit liv lige NU, er det det helt rigtige.


Min drøm om, at starte en blog, – en blog dedikeret til den psykiske sygdom, jeg selv i mange mange år har bøvlet med, OCD ‘ en, og  hvad denne indebærer, for den ramte og dennes nærmeste, samt være med til, i det hele taget at sætte fokus på, at psykisk sygdom altså stadig ( om du kan lide det eller ej ) – er et taburiseret emne, mange omgås med tavshed, også os ramte selv, – er en drøm som i 2017 gik i opfyldelse. En drøm der kun er blevet opfyldt, pga. mig og mit eget mod til at vise min sårbarhed, for mine nærmeste, og for omverdenen. For på denne måde, at vise andre, at det kan lade sig gøre, der er håb, selv når det er rigtig svært. Jeg er kun lige startet på denne blogger-drøm, og jeg glæder mig i den grad til at se, hvad 2018 kan bringe på denne front 🙂 – selvom jeg tager en dag af gangen.

Overordnet:

For første gang i mange år, – måske i hele mit voksenliv, – har Tina fået styr Tina.

Hvem Tina er, – hvad Tina står for, – hvad der betyder noget for Tina, – hvad der betyder mest for Tina. Hvornår Tina skal sige “JA” – og endnu mere vigtigt, – hvornår Tina skal sige “NEJ”. Dette forhold er gældende både i relationene til andre menesker, det være sig personer tæt på mig, og mennesker jeg ikke som sådan indgår i en dybere relation med. Men især ift. min “relation” til mig selv, – har jeg i 2017 lært:

At jeg kan ikke indgå i sunde relationer med andre mennesker, hvis jeg ikke grundlæggende, har styr på mig selv og på mit indre følelsesliv. Og præcis dette, vil jeg huske 2017 for, – for året hvor jeg virkelig fik styr på mit følelsesliv, – fordi den altoverskyggende OCD, – der i SÅ mange år, havde fået lov at herske inde i mit hoved, -og ude i mit liv, for første gang var blevet så lille, at jeg begyndte at kunne mærke mig selv, – mærke Tina.

Dette har gjort en kæmpe og afgørende forskel. – Spiraler af positive ringe i vand, – i mit liv, og har igen bekræftet mig i, at:

Mod, vilje og selvindsigt er vejen til forandring.

Dette er for mig, det helt overordnede største der er sket i mit 2017, og dette har selvfølgelig haft stor positiv indflydelse på mine relationer, med dem jeg elsker, mine børn og min partner.

Jeg har virkelig i 2017 forstået og formået, at åbne vejen til mit hjerte, og byde kærligheden indenfor…………………………………………………………………..


Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle Jer derude, som indtil nu, har læst med her på Tinas Tanker, og ønske Jer alle et dejligt NYT år 2018. At I har lysten til at læse med her hos mig, gør mig glad, stolt og taknemmelig.

hjerte1

De Varmeste Tanker Fra Tina

4 kommentarer

 • Lene

  Kære Tina

  Jeg tager virkelig Hatten af for dig! Du er for sej. Det er så fedt et projekt du har gang i. Tak for din ærlige måde at være på.
  Rigtig godt nytår til dig og familien. Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Holm

   Kære lene.
   Mange tak for de fine ord – TAK.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa

  Kære Tina dejligt lige at læse lidt om dig igen. Lige kommet hjem fra nytårs tam tam ved jan og Jeanette. Håber dig og Dennis har hygget i aften. Håber også i får et rigtig godt 2018, både med din sygdom og kærligheden.
  Glæder mig til at se jer igen. Meget træt nu, sov godt. Mange knuser herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Holm

   Tak Søde Christa, og tak for dine kommentarer her på bloggen. Du er den bedste svigermor jeg kunne ønske mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FERIE - REPOST#3..............