MORGENORD#5 - FRA MIG TIL DIG..............

OCD-VÆRELSET………………

download-12

 

Jeg har helt helt fra starten, lang tid før jeg overhovedet opsatte bloggen her,( rent teknisk ), VIDST at engang, når jeg enten skulle starte en blog eller ( min store drøm ), at skrive en bog om OCD og mit OCD-LIV, SÅ skulle netop dette indlæg, med netop denne overskrift og titel med. OG det skulle netop hedde:

OCD – Værelset…………ELLER:

Sannes Værelse………

Hold da op, nu er hun godt nok langt ude, hende der Tina fra Tinas Tanker 🙂

Men nej nej, det er jeg slet ikke, for nu skal du bare høre fortællingen om

Sannes Værelse 🙂


Sanne var en af mine aller bedste veninder, i slut folkeskolen og gymnasietiden. I førstnævnte gik vi i parallel-klasse og i sidstnævnte i klasse sammen, der i den matematiske klasse 3.z på Middelfart Gymnasium. I dag har vi desværre tabt kontakten, men mine børn har været så heldige, at have glæde af Sannes Mor, som skolepædagog på Lillebæltskolen, den selv samme skole – jeg selv gik på som barn.

Og derfor har jeg stadig fulgt lidt med i dit liv – Sanne 🙂 – Sådan på afstand, og jeg håber du har et dejligt liv, lige præcis der hvor du har det bedst. Jeg tænker ofte på dig.

Nå – tilbage til det her værelse, – det her værelse som var Sannes, – det her værelse som var SÅ anderledes end mit eget, – det her værelse som emmede af hygge, afslappethed og ROD.

Det her værelse der var så diametralt modsat, af mit værelse, hjemme hos mig.

Det her værelse – Sannes værelse, hvori jeg følte mig SÅ meget bedre tilpas, end hjemme hos mig selv. Det her værelse hvor ALT var tilladt. Det her værelse hvor min begyndende ocd og angst,- IKKE fik lov at komme med på besøg.

OG det her værelse – Sannes værelse, var blot ét af rummene i Sannes forældres hjem, et ordinært parcelhus, placeret i det samme Ø-Kvarter som vores.

Jeg kører idag ofte forbi huset. Jeg ved hendes Mor bor der stadig, for min egen datter Alba, har en veninde på samme vænge. OG det her hjem……………..

OG det her værelse, – SANNES VÆRELSE – har lige indtil nu ( og det vil det sikkert, altid gøre ), hvor jeg sidder her ved tasterne, for mig, stået som det sted:

Hvor jeg kunne “placere”, at min OCD startede.

Selvfølgelig ikke fordi, at den startede hjemme på min venindes vildt hyggelige værelse. Men derimod fordi, jeg huskede hvorfor det var, at jeg hellere ville være hjemme hos Sanne og hendes familie, i deres hjem og hendes værelse. Fremfor hjemme hos os og i mit værelse. For lige der, der var OCD’ en allerede godt igang med sin fremmarch, – jeg vidste det bare ikke………..

Og efter jeg har været i behandling for min psykiske sygdom, og desuden har tilladt mig selv, og dertil har haft modet, – så har jeg selvfølgelig ligeledes fundet ud af, at OCD ‘en allerede i mine tidlige ungdomsår så småt, havde været i gang inde i mig, og i mit liv i flere år, på daværende tidspunkt, som du sikkert også vil finde spændende, at læse om hvis du trykker lige her

Jeg havde også andre veninder, hvor jeg havde den helt samme følelse………….

I véd hvem I er, hvis I læser med her. TAK for Jer og Jeres familiers åbne arme, og altid velkomne hjem – for mig. – TAK.


Når veninder engang imellem, blev lukket inde hjemme hos mig, husker jeg tydeligt, – hvordan jeg prøvede at lave den her ordnede indretning, ( jeg selv syntes jeg havde ), OM-  til en mere afslappet stemning, ved eksempelvis at:

  • Lukke mine øjne, og smide puderne og tæppet på sengen, så det kom til, at se mere naturligt og indbydende ud – indbydende til, at man måtte sætte sig og hygge sig. Jeg puffede lidt til pynteting og tingene på skrivebordet, så det så ud som om, jeg “bare lige” havde smidt tingene, eller tilfældigt stillede urtepotten, lysestagen eller souveniren fra sidste sommerferie.

MEN det virkelige sku ‘ ikke helt, som jeg gerne ville have det til!

For alt imens, veninden eller veninderne var på besøg – hos mig – i mit værelse, væltede tankerne rundt inde i min ungdomshjerne, og de omhandlede alle, hvordan jeg nu skulle få orden og styr på det hele når de ( forhåbentligt ) snart gik deres vej.

Det var jo slet slet ikke fordi, jeg ikke havde lyst til, at være sammen med mine veninder, slet ikke.

MEN det skulle ikke være hjemme hos mig.

Når de tog hjem, ordnede jeg eksempelvis sengen snorlige, helt som den tvangstanke og det tvangsritual, – forbundet med stor angst, jeg helt indtil idag, har taget med mig i min OCD-bagage………………

Jeg følte et indre kaos, og der var ikke ro på kaos førend, sengen eksempelvis var redt ordentligt igen, og allerede dengang, “ordnede” jeg også sengen, imens en veninde eksempelvis var ude på toilet, – hvis der var flere veninder – kunne jeg ikke gøre det, for jeg skjulte det allerede dengang……………….

SÅ NÅR NOGEN, FØR I TIDEN, OG STADIG, SPØRGER MIG, DET KLASSISKE SPØRGSMÅL?

VED DU HVORNÅR DIN OCD STARTEDE?

Og selvom dette spørgsmål, alligevel ikke ændrer på min fremtid med OCD ‘ en som følgesvend………..

En kræftpatient bliver jo heller ikke nødvendigvis rask af, at vide ( hvis det kunne lade sig gøre ) hvorfor og hvornår, de præcist fik cancer knuden. Men selvfølgelig, hvis man nu har fået lungekræft og samtidig er storryger, er det måske alligevel en god ide, at ændre og arbejde med at stoppe med cigaretterne !

SÅ JA og NEJ – Jeg ved ikke hvornår min OCD startede, men lige der i mine teenageår, lige der i  Sanne værelse –  kontra mit eget værelse, og det ubehag kontra dejlige følelser, jeg følte hjemme hos hende, véd jeg idag, at lige der, der var OCD ‘ en inde i mig i fuld gang med at indtage mit liv…………..

 

TAK Sanne, fordi jeg måtte skrive om dit altid hyggelige – men til tider meget rodede, – værelse 🙂

 

hjerte2

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MORGENORD#5 - FRA MIG TIL DIG..............