OG SÅ SLÅR JEG HAM...............

HUSK AT SIGE UNDSKYLD………

undskyld1

 

 

Jeg kender én, som er rigtig god til, at komme og sige “Undskyld”, når og hvis det var på sin plads. Det er faktisk først efter, jeg har mødt denne person, at jeg samtidig selv er blevet mere opmærksom på ordet:

“UNDSKYLD”

Blevet opmærksom på, om ordet bliver brugt, hvor meget eller hvor lidt det bliver brugt, – om jeg selv bruger ordet undskyld, om jeg husker at bruge det, om jeg måske har det svært med at sige undskyld, om man kan øve sig i, at blive bedre til at undskylde for sine evt. mindre gode handlinger af og til, både overfor vores aller nærmeste, men da også overfor kassedamen, ham vi bakkede ind i på parkeringspladsen foran Rema 1000. I disse sidstnævnte eksempler, hvor der ikke er følelser indblandet i samme mængde, som med sine nærmeste, ER det nok for alle ( tænker jeg ) nemt eller nemmere, at huske “Undskylds-ordet”.

Jeg er som sagt selv, blevet mere opmærksom på netop det at sige “Undskyld”. Det er svært at sige undskyld, nogen gange endda pisse hamrende svært. Det kræver mod og selv-indsigt, OG det kræver ligeledes, at “Undskyld” ikke bliver en “vane” – en kliche man kaster rundt med sig, og ikke får ændret på den adfærd, der i første ende gjorde, at man havde behov for ordet “Undskyld”.

Jeg har specielt overfor mine 2 børn UNDSKYLDT. Det har været nødvendigt. Jeg har siddet der i sofaen, og talt med dem om, hvorfor og hvordan Mor hun opførte sig i mange år, – overfor dem, pga. at jeg havde og stadig har OCD. Men mine undskyldninger, og samtaler med dem, ville aldrig have båret samme frugt i vores forælder-barn relation, hvis ordet “undskyld” ikke var blevet fulgt op med handling.

Jeg er ikke stolt af, at jeg eksempelvis i OCD’ ens angst-helvede, har slået min søn, – da han var mindre. MEN jeg er meget stolt af, at jeg har turdet tage snakken op, om vores fortid, sige “undskyld”, ændre min adfærd og handlemønstre ift. min sygdom ocd, og dermed ift. min rolle som Mor.

SÅ her på denne frostkolde februar dag, er mine ord til Jer alle derude. Få nu sagt “undskyld” til nogen, hvis du godt véd, at det har du vidst glemt, eller det var du vist pænt “gået” udenom – fordi det var svært.

JA det er pisse svært, at sige “undskyld” nogen gange!  Men det gør SÅ helvedes meget, at man tør tage det der skridt, ud over kanten, for jeg siger dig:

Der venter noget bedre på den anden side af:  “Undskyld”.

Især hvis du får det sagt og kommunikeret præcis, så modtageren forstår det. Måske er du den, der normalvis kommer med en buket blomster til din  kone, når du godt ved, at en undskyldning måske var på sin plads. Eller måske laver du din mands livret, eller køber den der pakke LEGO ( som barnet egentlig først skulle have haft, i fødselsdagsgave om et halvt år ), for at vise din undskyldning.

MEN måske er det ikke det, modtageren forstår som en undskyldning. Måske taler han eller hun, et helt andet undskyld-sprog. Måske har de brug for, at det der svære undskylds-ord bliver sagt højt, eller måske skrevet til dem. – Vi er alle forskellige, og derfor opfatter vi også en undskyldning på hver vores måde, – og giver og forstår, dermed også en undskyldning, på hver vores måde. Men vigtigst af alt, tænker jeg på denne fredag, det er at:

undskyld2

 

Med ønsket om en dejlig dag dig og dine………

Måske er der nogen, du skal have sagt undskyld til, hvem ved? 🙂

Ham – der i hvert fald har fået mig til, at tænke over ordet “UNDSKYLD”,  det er min elskede kæreste.

 

De Varmeste Tanker Fra Tina

2 kommentarer

  • Christa

    Undskyld, men hvor er det godt du har min søn, til at hjælpe dig, med forskellige ting, bl.a. Til at sige undskyld.😉😛👍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OG SÅ SLÅR JEG HAM...............