SENSIBLE SHOPAHOLIC - THAT'S ME...

OCD-TVANG#7 – DU MÅ IKKE SE JEG……

download-95

 

PUDSER VINDUER………………..

Du må ikke se det, – jeg holder det hemmeligt og skjult fordi:

Jeg pudser vinduer 1 gang om måneden – Og inderst inde, véd jeg godt det ikke er normalt, – at gøre det ofte.

Jeg pudser ikke vinduerne fordi de er beskidte, men fordi min krop og hjerne –  ikke kan lade være.

Jeg starter forfra, hvis du forstyrrer eller afbryder mig midt i projektet…

Og inderst inde véd jeg så udemærket godt, at det er endnu endnu mere mærkeligt……….

MEN jeg kan ikke lade være.

Jeg tør ikke lade være.

Jeg kan ikke overskue, –  ikke at pudse alle de skide vinduer 1 gang månedligt, – i hele det store 200 kvadratmeter store hus, med rigtig mange vinduer inkl. store vinduespartier, som i sig selv indeholder mange vinduer.


Mine hænder smerter, og tørrer ud hele tiden, de sprækker og bløder, – sådan er det hele året rundt. For jeg har mine hænder meget i en spand med vand, hele tiden. Det er da sørme godt, jeg ikke også bliver befalet af mit indre, at vaske hænder hele tiden og i mange antal hver gang, som andre der har det der OCD, som jeg har bare en smule på fornemmelsen, at jeg måske også har.

Men jeg siger det ikke til nogen……………..

Jeg tør ikke ! Hvad sker der så ? –  Vil de have mig til at stoppe ? –  Med eksempelvis at pudse mine vinduer 1 gang om måneden.

DET får de mig ikke til at stoppe med.

Det tør jeg ikke – Aldrig……….


Jeg husker en helt speciel episode, hvor en nabo ( idag er hun blevet mere end en nabo, idag er hun en veninde, og vores døtre er veninder 🙂 )

Hun kommer og banker på. Jeg er midt i vindues-pudsningen, dvs. jeg er midt i udførelsen af en OCD-Tvangshandling – og er næsten færdig med alle husets vinder.

Det har taget mange timer, jeg har forhandlet med mig selv, og gået med til, at strække rutinen over et par dage, – for ellers kan mine arme og hænder, sammen med alle de andre “ting” jeg SKAL gøre, oveni mit almindelig job på vores restaurant ( hvor jeg også bruger disse kropsdele rigtig meget ), børn etc., som i forvejen udfylder det meste af mine vågne timer, – så kan mine 2 arme og hænder – slet slet ikke holde til det.

Desuden er jeg nødt til ( for at kunne få tvangshandlingen udført ) – at, tage et par vinduer tidlig tidlig om morgen, – nogle ville kalde det nat. Tager hjem fra arbejde, ordner lidt flere vinduer, – med løgnen overfor mine kolleger, at jeg eksempelvis skal til tandlæge. Kommer tilbage på job, og smutter igen omkring derhjemme, inden jeg henter mine 2 børn fra institution, for at tage et par vinduer mere. Tager et par stykker inden aftensmaden, og igen når børnene er lagt i seng – x 2 dage.

Derudover tager HVERT vindue lang tid i sig selv. Det skal aftøres og pudses, på en helt speciel måde, i en helt fastlagt rutine, med bevægelser af 4, – hvor vinduets glas efterfølgende checkes grundigt, for streger, – og pudses forfra, hvis der er noget at se, og forfra og forfra og forfra……Indtil mit indre er tilfreds, og giver mig ro, for dette vindue.

For at indlægget her ikke bliver alt for langt, vil jeg gemme til et andet, hvordan jeg havde det med børn der satte fingre på vinduer, hvad jeg gjorde for at undgå denne situation, – og hvad det har gjort i mine børn, for slutteligt selvfølgelig, at berette om, hvordan vinduerne og jeg har det idag på børne-fingre-eller-andres-fingre-Fronten.


Set skal siden hen vise sig, at mine 2, skuldre, arme og hænder, har taget gevaldigt skade, at alle de Tvangshandlinger – der har slidt dem, som en vej-og betonarbejder.

Jeg er næsten færdig – da hun banker på døren. Jeg husker ikke præcis, hvor mange vinduer jeg manglede.

Jeg går ud og åbner, – jeg har det meget ubehageligt.

Jeg føler mig taget på fersk gerning, selvom hun sikkert bare tænker:

” Tina pudser vinduer, ligesom vi alle gør engang imellem…”

Eller gjorde du ???  🙂

Jeg husker heller ikke præcis, hvad hun ville, – men i hvert fald, går hun kort tid efter.

Bare det, at nogen bankede på, – var for mig, utrolig angstprovokerende, i disse 5-6 år, hvor min psykiske sygdom OCD var på sit max af max………

Følelsen af at ALLE vinduerne NU ER VIRKELIG BESKIDTE IGEN – FORDI jeg er blevet AFBRUDT, FØR jeg var færdig – Ikke fordi jeg er blevet “opdaget” – nej den her helt overvældende følelse der indtager min krop af UAFSLUTTETHED – og jeg KAN ikke leve, hvis jeg ikke får den ud af kroppen – med det sammen – NU

Jeg føler lige der, da jeg lukker døren efter hende, at ALLE MINE vinduer i hele huset, ser sådan her ud, – jeg ikke bare føler det, DET ER MIN VIRKELIGHED…….

30ee54d41269f96ab05524a20710d5ce

MIN virkelighed – jeg er tvunget til at reagere på, og “ordne” lige nu, med det samme NU!

SÅ jeg starter FORFRA

HELT FORFRA

Med alle vinduerne i HUSET, – og er færdig midt om natten…………

Jeg vil aldrig mere åbne døren igen – for nogen, mens jeg pudser vinduer, aldrig – for det kan jeg ikke holde til – tænker jeg………….

Så vil jeg hellere gemme mig – så dem der banker på, tror jeg måske ikke er hjemme ?

OG det er vigtigt at låse døren, så ingen bare kan komme ind……..

For Helvede – undskyld mit sprog, men det her er virkelig et menneske, der har brug for hjælp.

Ikke rengøringshjælp..………….Det ville aldrig gå.

Ingen andre en hende selv, må røre og “ordne” tingene indeni i hendes hjem.

At få en hushjæp 1 gang om ugen, ville være som tortur…………….

Idag på denne Fredag d. 16. marts 2018 – cirka 7-8 år efter min nabo-veninde bankede på, står jeg her og pudser mine stuevinduer, og blev pludselig overvældet af dette minde, fra min tid som meget svær forpint af en svær og invaliderende OCD og Angst.

Det har taget mig 3 år at arbejde mig, ud af dette vanvid………..som stadig kræver min fulde opmærksomhed, at holde i dvale, – hver dag.


Kære Tina – jeg er dig meget taknemmelig for, at du selv turde tage de skridt, der var nødvendige for at du, kunne få et meningsfyldt liv, med en bedre livskvalitet, for både dig og dine børn, – og især dine arme og hænder takker dig……….:-)

DET HER jeg lige har berettet om, er IKKE sjovt, det er seriøst alvorligt. Alvorlig psykisk sygdom, som man SKAL have professionel hjælp til, at komme ud af, eventuelt suppleret af SSRI-medicin.

MEN jeg ville aldrig have turdet, kommet igennem, stadig have modet til at arbejde mig imod min OCD hver dag, hvis jeg ikke havde både, humor, sarkasme og sjov at drysse over alle de dystre hendelser……………HUSK DET !

Måske du vil mine andre TVANG-Indlæg spændende – som alle hudløst ærligt fortæller om mine OCD-Ttvangshandlinger, en for en……………………

TVANG#1 – håndvask/dørhåndtag

TVANG#2 – sengevanvid

TVANG#3 – Tælle til 4 i ALT jeg gør

TVANG#4 – Mit hjem er mit fængsel

TVANG#5 – Mit køkken

TVANG#6 – Strygevanvid

 

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SENSIBLE SHOPAHOLIC - THAT'S ME...