DEN HVIDE NUMSE ER TILBAGE......

MIN BIOLOGISKE FAR – GRÆKEREN…….

konstantinogjeg1

 

Repost fra Januar, – udgivet idag i anledningen af Fars Dag.


Hvis du endnu ikke har læst indlægget 21.10.79-xxxx fra igår,  kan du med fordel gøre det før, du begiver dig i kast med nedenstående skriblerier.

Klik her hvis du vil læse gårsdagens indlæg

For her vil du nemlig få den information, at MIG Tina er halv dansk og halv græker,-  i blodet, om dette har haft nogen betydning, for mit senere liv med ocd ‘en som følgesvend, skal jeg ikke kunne sige, – jeg tror det nu ikke 🙂, og om nogen i min fars familie eller han selv led af ocd, det finder jeg nok aldrig ud af, for det er jo som bekendt først indenfor de seneste 10 år, at ocd er kommet på Verdenskortet, som en enerkendt psykisk sygdom, selvom sygdommen altid har eksisteret under diagnoserne: Tvivlsyge og Tvangsneurose.


Det er et virkelig gammel foto, – men jeg er så hjertens glad for, at jeg har dette og de andre af min far, – min far og jeg. Min Far Konstantin Lazaridis, – græker af nationalitet og hjerte, og her sammen med lille mig, foran det hvide tårn i Thessaloniki, på en af vores sommerferie til hans hjemby i det nordlige Grækenland, – landets 2. største by, og idag største trafikcenter for resten af Sydøsteuropa.

Jeg mener at kunne huske, at jeg var med min Far alene til Grækenland 2 gange, efter min Mor og Far skiltes. Vi kørte i bil derned, os to – helt fra Danmark og til Grækenland. Jeg kan ikke huske kørerturene som sådan. Men jeg kan huske, han engang kom til, at fylde diesel på benzin motoren i vores bil, – midt i Det gamle Jugoslavien, og at vi derfor var nødt til at overnatte, på et tarveligt motellignende sted natten over, da bilen først var klar igen dagen efter. Jeg husker også, da han havde glemt at forny hans pas, og vi derfor ikke kunne få lov, at køre over den danske grænse sydpå, og at min Mor derfor blev nødt til, at køre os i møde ned igennem Jylland. For hendes underskrift skulle jo på det nye pas, hvori jeg var indskrevet, da de var skilt. – Det var før børn havde deres eget pas.

SÅ husker jeg som var det igår, smagen af græsk ris budding, som jeg fik på den lille græske Taverna, nedenfor hans søster Ritas herskabs-lignende lejlighed i hjertet af Thessaloniki by.

Jeg svingede med mine nougatfarvede ben, på den malede træstol med det slidte flettede bastsæde, mens min far vendte Verdens-situationen med hans græske bekendte, og drak stærk tyk grumset græsk kaffe med maaasser af sukker. En tjener tabte i forbifarten, en kop skoldhed kaffe nedover mig, og min far “smed” mig ud et springvand, lige ved siden af. – Jeg husker  det hele så tydeligt. SÅ husker jeg Thessalonikis ensartede lange brede gader, med de ens høje hvide rimeligt moderne ejendomme, som alle førte direkte ned til havnepromenaden, hvor vi gik tur, – og Beton-badebroen i en tilstødende badeby, hvor vi sad og så solen gå ned…….

Som jeg skrev igår i indlægget, – er hukommelsen en finurlig størrelse. Jeg har i alle disse år, gået rundt og virkelig følt, jeg kunne huske disse minder. Og heldigvis fandt jeg sidste år ud af, at jeg huskede SÅ rigtigt. Da jeg fik muligheden for, – for første gang siden min barndom, at besøge min fars fødeby Thessaloniki igen.

Og så kom Tårerne…………………………………………………………..

Jeg tror, nej – jeg ved, – jeg har en uforløst dyb sorg over min Far, og min relation – eller manglende relation til ham er så ufuldendt, at sorgen over, at han ikke er her mere, at jeg ikke fik sagt de ting jeg gerne ville til ham, at han ikke fik sagt de ting til mig, som han måske gerne ville, at han havde mødt mine børn – hans børnebørn, at………….

Sorgen er slet slet ikke kommet op til overfladen endnu. Men en dag kommer den, som en forskudt sorg, – jeg véd det……………………….

Jeg har få, men gode minder. Men jeg har også mindre gode oplevelser ift. min relation til ham. Dem vil jeg fortælle om i mit næste blogindlæg.

Men afsluttende på denne minde-regn, vil jeg til stadighed, trods den lille kontakt, jeg det meste af mit liv har haft til min Far, karakterisere Konstantin Lazaridis som:

Livsglad, Ligetil, et positivt og glad menneske, som aldrig bar nag, om som havde den her “det-går-nok-det-hele-i-den-sidste-ende – karakter”. Et menneske hvor man ikke, var i tvivl om hans kærlighed til en. Men han havde en indre uro og impulsivitet som gjorde, at han først meget sent i livet, faldt bare en smule til ro.

Kvindeglad, og kvinderne glade for ham 😉 En flot mand, en charmør med et glimt i øjet. En arbejdshest, – en restauratør – senest med hans græske restaurant Athena, på Store Torv midt i Århus, som stadig eksisterer idag.

OG – sidst men ikke mindst – Far til 5 børn, med 4 forskellige kvinder, og jeg er så heldig at være en af dem………………………

 

Jeg har aldrig været i tvivl om hans kærlighed til mig…………………Men der er forskel på at elske, og at vise, at man elsker et andet menneske, og der er endnu mere forskel på ikke, at have haft muligheden for at vise og udtrykke det…………..Men når jeg tilbragte tid med ham, – når jeg tilbragte tid med Konstantin Lazaridis, både som barn, og senere i mit voksenliv, var jeg ALDRIG i tvivl – et eneste split sekund……………………….

 

Læs også:

Indlægget om bruddet med min Far

Indlægget om genforeningen med min Far da jeg var voksen

Video om min biologiske Far Konstantin Lazaridis

 


 

Sig det højt – Tal om det:

For med tavshed, bliver INGEN INGEN klogere på,

hvad det her psykisk sygdom, – er for en størrelse.

Sig det højt – Tal om det:

På den måde, er også DU med i kampen mod, at bryde med;

Stigmatisering, Tavsheden og Taburiseringen af ALT det, vi ikke lige “tør” tale åbent omkring, – heriblandt PSYKISK SYGDOM……..

citat-psykisk-sygdom-smitter-ikke

Af HJERTET TAK, fordi du læser med her hos mig.

Husk du altid, kan FØLGE mig på Facebook KLIK HER ( Tinas Tanker ) & Instagram KLIK HER( ocd_tinastanker ) & på Linkedin KLIK HER

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN HVIDE NUMSE ER TILBAGE......