MIN NYE AFSKEDSCEREMONI...

HVORFOR JEG HAR VÆRET VÆK…?

DEL 1

 

Dette indlæg: Er del 1 af 2, – bare lige så du véd det 🙂

Dette indlæg: Er mit første-første nye-nye indlæg i laaaaaang tid, – også bare lige så du véd det 🙂

Dette indlæg: Er sammen med en håndfuld, af mine tidligere indlæg, mit sværeste indlæg at poste, – her behøves ingen 🙂

Dette indlæg: ( samt det efterfølgende Del II – som er “under construction” ) handler nemlig om:

HVORFOR JEG IKKE HAR SKREVET I 2 MÅNEDER…….???

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Denne BLOG – Min BLOG – Wow jeg har faktisk en blog – det er jeg sku’ egentlig temmelig stolt af, jeg trods alt – har fået sat i værk 🙂

Nå men, – Tinastanker.dk er min hudløse ærlige blog, – om mit liv, om min hverdag, om mine relationer, om mit parforhold, om mit forælderskab……

Om mine erfaringer, om mine udfordringer, om mine succeser, om mine ups og om mine downs…….

Om mine tanker, om mine reflektioner og om mine følelser – om livet med en psykisk sygdom – i mit tilfælde OCD’ en  OG ANGSTEN, – som den “tro” følgesvend i mit liv……

Indtil for ca. 3 år siden, var “den” ikke kun en følgevend, – “den” var min hersker.

Det har jeg først kunnet se, efter jeg har været i behandling i psykiatrien ( hvilket jeg stadig er, – og sikkert en del år fremover, vil være endnu ).

Idag – efter at have arbejdet og kæmpet mega hårdt, med at gå imod min ocd og angst, med at se den i øjnene, med at ændre mine meget meget meget indgroede handlemønstre fra 20 års voksenliv indspundet i OCD’en og Angstens spind, samt handlemønstre fra barne- og ungdomslivets bagage, er jeg ( heldigvis – som i heldigvis med krymmel på ) ikke underlagt denne hersker, – i samme svære grad mere.

Men hvert sekund, hvert minut, hver time, hver dag, hver uge, hver måned – arbejder jeg stadig på højtryk, for at fastholde Status Quo.

For hele tiden, at rykke mig, bare en lille smule mere væk, fra OCD’en og Angstens magt over mig…

OG i denne proces, i dette mentale arbejde ( som jeg ALDRIG havde turdet kaste mig ud i, hvis jeg på forhånd, var blevet informeret om, hvilken mega hård rejse, – med vildt stejle bjerge og dybe have, jeg ville skulle igennem, – MEN som jeg omvendt, – idag ALDRIG ville have været foruden, – hverken rejsen, for slet ikke at tale om, det resultat jeg indtil nu har nået ). – Kommer der hele tiden nye “ting”, op til overfladen. Nye udfordringer, nye kampe, nye sårbarheder, som jeg MÅ arbejde med, – som jeg MÅ face.

Jeg véd aldrig hvornår de ” ting” kommer, i hvilken styrke de kommer, hvor meget arbejde de kræver af mig, – hvor meget vilje og vigtigst af alt MOD – de kræver af mig………

Præcis sådan en udfordring,- præcis  sådan en “ting”,  kom til overfladen i slutningen af marts måned.

Nu må jeg hellere lige indskyde, at det er jo selvfølgelig ikke en “ting”, som kom dumpende ned fra himlen, – men derimod en “ting” jeg pludselig var klar til at rumme, – klar til at betragte, klar til at reflektere over, klar til at (begynde ) at arbejde med………………

Jeg er slet ikke i tvivl om, at denne “ting”, ikke havde banket på lige der, hvis jeg ikke ( på det tidspunkt ) et halvt år forinden havde startet bloggen her. For det at skrive på Tinastanker.dk, al den reflektion og mentale arbejde, jeg tvang mig selv ud i, igennem skriblerierne, har gjort mig SÅ godt, ift. min forståelse af mig selv, og min OCD/Angst-Recovery-Process ( det var noget af et ord 🙂 ).

Måske ville denne “ting”, have banket på, – på et andet tidspunkt i mit liv, – måske om lang tid, – jeg véd det jo ikke. Men hvad jeg véd lige nu er, at jeg er taknemmelig for, at “den” bankede på.

Taknemmelig for, at jeg (endnu engang ) måtte ned og ligge i mudderet. For dernede i sølet, at finde og mærke flere af svarene. For dernede endnu engang, at træde ud på dybt vand og vise min sårbarhed ………….for mig selv, – først og fremmest !

OG det er derfor, jeg IKKE har skrevet,- noget som helst her på bloggen, i  ca. 2 måneder !

Lysten har da, banket lidtengang imellem, men ikke nok til, at jeg kunne skrive. Samtidig har jeg været meget bevidst omkring, at det her jeg lige nu, var igang med at lære bedre at kende, – om mig selv, var en af grundstenene i min psykiske sygdom OCD og Angst.

Derfor var det meget vigtigt, at være i det, at blive i det, og ikke bare gøre som før, ikke bare følge det der føltes mest trygt………

Jeg har været nødt til, at give det alt mit fokus……………….

At blive dernede i mudderet, præcis til jeg selv var klar til at rejse mig op igen, – dog klogere på mig selv, min bagage, mine udfordringer, mine styrker, min ocd og angst. MEN mest af alt, klogere på min personlighed, som den jeg nu engang er som MIG – som Tina, har været nødvendigt, og det rigtige valg for mig…..

Som I kan se, var mudderpølen dyb. Det tog nemlig 2 måneder, at komme op af den, i hvert fald ift. skriveriet her på bloggen. OG mine str. 39 i fødder og halvlange ben, sidder stadig fast dernede. Men mine hænder og min øverste kropsdel – hjernen, – er kommet fri igen………..klogere, – meget klogere……….

 

” Midterdelen er noget ROD, men det er også her det magiske sker…….. ”  ~ Brene Brown

 

Jeg håber du har lyst til at læse med, når del II om:

Hvorfor jeg ikke har skrevet i ca. 2 måneder, – er færdig……….men hvornår det bliver, vil jeg overfor mig selv, ( eller overfor dig derude ) ikke udtale mig om 😉 – så bliver det, måske bare en tur ned i mudderet igen, – og faktisk foretrækker jeg langtidsstegte retter…………………;-)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Af HJERTET TAK, fordi du læser med her hos mig.

HUSK du kan altid FØLGE mig på Facebook ( Tinas Tanker ) & Instagram ( ocd_tinastanker ) & på Linkedin, hvor jeg selvfølgelig håber, du har lyst til at dele mig og mine indlæg, FORDI:

 

citat-psykisk-sygdom-smitter-ikke

 

Sig det højt – Tal om det:

For med tavshed, bliver INGEN INGEN klogere på,

hvad det her psykisk sygdom, – er for en størrelse.

Sig det højt – Tal om det:

På den måde, er også DU med i kampen mod, at bryde med;

Stigmatisering, Tavsheden og Taburiseringen af ALT det, vi ikke lige “tør” tale åbent omkring, – heriblandt PSYKISK SYGDOM……..

De Varmeste Tanker Fra Tina

4 kommentarer

 • Christa

  Oh Tina du skriver så godt og bliv endelig ved med det, for tror det hjælper dig rigtig meget.😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Holm

   Mange mange tak, – jeg skriver jo bare, – jeg elsker det, – TAK, vi ses i morgen i KBH 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Dejligt at høre lidt nyt Tina. Det er en kamp hve r dag.
  Knus Rie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Holm

   JA – Nemlig, der er selvfølgelig gode dage, rigtig gode dage, tomme dage og så de trælse dårlige dage, men sådan er livet. Tak Rie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN NYE AFSKEDSCEREMONI...