ocdliv.dk

OCD-AGTIG

 

” Jeg står og folder servietter, – ligger dem pænt og symmetrisk i bunker, – så de er klar til, nemt og hurtigt, at blive brugt til frokost-opdækningen – efter morgenrykket………….”

 

DET her er efterhånden ved, at være en del år siden, – da jeg i mange år arbejde ført som ansat, så som selvstændig i restaurant-branchen.

Jeg foldede som alle andre tjenere ofte bunkevis af servietter…………

Jeg foldede dem perfekt som alle andre tjenerene……..

Jeg ordene dem i bunker helt perfekt og symmetrisk som alle andre tjenerne…………

OG jeg hørte ofte ( meget ofte – måske endda dagligt ) – fra andre mindre organiserede tjener-kollegaer;

 

“Hold da op du folder og stabler, godt nok servietterne på en meget OCD-agtig måde”

 

Denne kommentar fik alle vi tjenere, – der var lidt mere organiserede eller ordentligt anlagt end andre, – ofte med os på vejen……

 

MEN forskellen var dog imidlertid, at til forskel fra de andre, – så ramte denne kommentar, mig dybt og smertefuldt indeni, for jeg havde nemlig OCD – den psykiske lidelse OCD, – det havde de andre, af mine tjener-kollegaer ikke ( tror jeg ikke, og hvis de havde, har den selvfølgelig ramt dem lige så dybt).

Men alligevel grinede jeg halv-klodset, hoppede med på joken, – for jeg vidste ikke bedre.

OG jeg turde ikke sige noget igen, for DE ville jo ikke forstå.………………………Og jeg forstod jo nærmest heller ikke selv, – og nå ja – det gjorde vel heller ikke så meget, – det der med, at man blev tituleret som OCD-Agtig – Eller…………….???

 

_______________________________________________________________________________________________

 

OCD-AGTIG……….

 

Måske har du hørt nogen sige, – eller mååååssskkkeee føler du dig lidt ramt lige nu 😉 – enten;

“DU er SÅ OCD-AGTIG…….”

ELLER

“ ÅHHH DER ER BARE MIN OCD….!!! “

 

Men hør nu lige her kære du !

Der er:

INGEN ANDRE DER HAR OCD, er OCD-AGTIG etc.

END DEM DER RENT FAKTISK HAR DEN PSYKISKE LIDELSE OCD.

 

OCD er IKKE et TILLÆGSORD – det er en psykisk sygdom – endda en meget invaliderende og pinefuld en af slagsen – som alt efter hvor mange år, – den ramte har været i OCD’ens magt – skal kæmpe meget hårdt i mange år – for at komme ud af, – og få det godt igen – få sit LIV igen.

 

SÅ en lille venligt ment, – morgen-reminder herfra mig 🙂

 

OCD ER EN PSYKISK LIDELSE – Basta Bum………..

OCD ER IKKE ER TILLÆGSORD – også Basta Bum……..

 

For du og jeg, ville jo aldrig ( håber jeg ) eksempelvis komplimentere en:

 

“Du er så fucking kræftramt sej……..” ELLER ” det er også fordi du har ledegigt……..” – VEL………!!!

Men HVORFOR er det så, vi giver os selv lov, – gør det i orden, at bruge f.eks. ordet OCD som et adverbium, – om andre mennesker eller vores egen adfærd ??? –  Når den psykiske lidelse OCD, er noget ret slemt, invaliderende og i de værste tilfælde, kan føre selvmord med sig !!!

SÅ på min opfordring herfra, skal det lyde, – OG ja tager den også selv lige til efterretning.

Lad os nu alle øve os i, IKKE at bruge de forkerte ord, i de forkerte sammenhænge, hjælp og tal med vores børn og unge mennesker om ( for den sags skyld – andre voksne ), HVAD man siger og ikke siger, HVAD ordene egentlig betyder.

På den måde, håber og tror jeg nemlig på, at der med tiden, vil blive mere forståelse, respekt og ikke mindst accept af OCD som en psykisk lidelse, også for de OCD-Ramte selv………………. ( på lige fod med fysisk sygdom )

 

OCD COACH

Tina Holm

ocdliv.dk

 

 

 

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ocdliv.dk