OCDLIV.dk

SYGDOM ELLER LIDELSE

 

Da jeg var meget SYG af min OCD………….

Da jeg gik i behandling……….

OG da jeg begyndte, at være åben omkring min OCD – 

Kaldte jeg det ALTID – en PSYKISK SYGDOM.

Jeg følte mig bedre forstået.….. I DAG efter jeg er på den anden side – oplever jeg mig selv, både at betegne min OCD som en PSYKISK UDFORDRING eller som en PSYKISK LIDELSE eller NOGET helt 3……..

MEN – alt efter HVEM jeg står overfor – og hvilken skala “de” ligesom er på – vi kunne kalde det:

“ jeg har en forståelse af psykisk sygdom og er ikke bange får at tale med dig om det – og desuden har jeg ikke fordomme “ 

JA – så ser jeg mig STADIG ofte “nødsaget” til, at betegne min OCD – eller evt. Årsagen til, at jeg er sygemeldt – grundet jeg har en Psykisk Sygdom – det er som om – at det der ORD: “ SYGDOM” – det FORSTÅR vi da alle – og alle har ligeledes en forståelse af – at når man er syg, så ……..

Egentlig ville det vel være meget nemmere, hvis man i samtale bare sagde – “ jeg har OCD – og derfor……” ligesom en der har en fysisk sygdom måske kunne sige: “ jeg har ondt fra min diskos – så jeg kan ikke lige…….”

MEN sådan er virkeligheden ( desværre ) IKKE – og det er VIRKELIG EN SKAM, – et PROBLEM – OG en måde hvorpå vi RAMTE – ofte føler os endnu mere usikre.

Vi føler taburiseringen og tavsheden helt ind under huden – når vi står der i samtalen til Onkel Søren og Tante Birthes Sølvbryllup – eller når vi møder en gammel bekendt i REMA 1000.

Vi undgår at falde i snak – for vi ved – at de retoriske spørgsmål “ hvad laver du så….?” – det kommer uundgåeligt i samtalen.

Vi bliver klodsede i mundtøjet – og sniiiiiiiiger det “farlige” Psykiske-ORD ind af sidedøren.

ELLER –  måske stikker vi dem en løgn – for det er sku’ bare nogen gange nemmere ……

 

DET her ” dilemma” – kan di høre meget mere om i min:

ONSDAG-OCD-LIVE på min Instagram Profil @ocdcoachtinastanker

 

ONSDAGS-HILSNER fra en TIDLIGERE PSYKISK SYG OCD-RAMT

 

OCD COACH

Tina Holm

ocdliv.dk

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OCDLIV.dk