OCD ER IKKE ET TILLÆGSORD...

MENNESKESPROG

AT FORSTÅ……….OCD

Både som den OCD-Ramte selv – og for andre, pårørende samt mennesker, der arbejder med OCD-Ramte…..

AT FORSTÅ…….OCD

Jeg husker SÅ tydeligt, da psykologen på psykiatrisk afdeling, – alvorligt men roligt, informerede mig om, ved et henvisningsmøde, at jeg Tina – havde SVÆR & INVALIDERENDE OCD med ANGST, TVANGSHANDLINGER & TVANGSTANKER, samt en underliggende personlighedsforstyrrelse F – et eller andet……..

Jeg HUSKER SÅ TYDELIGT – at jeg ikke FORSTOD en paphat, af de fine ord, ord som jo ( desværre ) også bliver brugt i dagligdagstale af alle – som;

 

“ Jeg er angst for…..”

“ Du er også så OCD-agtig ….”

“ Ahhhh tror du nu ikke det er lidt Tvangspræget, det det…..”

eller

“ Alle har da også lidt OCD….(nej de har de så heldigvis ikke )

 

Jeg FORSTOD simpelthen ikke – altså måske forstod jeg det der OCD – MEN ikke alle de andre ORD.

 

Jeg FORSTOD det heller ikke særlig godt i mit behandlingsforløb.

DET her var jo MIN VIRKELIGHED – og de der fine FAGORD formåede ikke, at få mig til at FORSTÅ noget,  der for mig i knap 20 år, var helt normalt for mig !

Desuden ER det ( fandt jeg senere ud af ) UTROLIG SVÆRT, at forstå noget der er SÅ USYNLIGT SOM OCD-Lidelsen ER – selv for os ramte selv

– OG det gør det i hvert fald IKKE nemmere, at FORSTÅ OCD – hvis man bliver fyldt med FAGSPROG i dialogen…… OG – Nej jeg FORSTOD heller ikke helt HVAD en Tvangstanke – HVAD en Tvangshandling egentlig var for en størrelse, når jeg læste side op og side ned i diverse litteratur om emnet ( og JEG er altså ikke dum 😉 ) MEN – det her OCD – er SÅ SVÆRT AT FORSTÅ – bare i sig selv, og hvis man så oveni købet taler om OCD’en på FAGSPROG – JAAAAA SÅ ER DET LIGESOM RET MEGET OP AF DEN STEJLESTE BAKKE I TOUR DE FRANCE……

 

SÅ KÆRE KÆRE DU – hos mig, om det så er i min praksis som OCD-Coach, Underviser eller Foredragsholder – SÅ taler jeg MENNESKESPROG, når jeg taler, skriver og forklarer om OCD & ANGST…… OG – i den nye Online Medlemsklub OCDKLUBBEN taler vi også MENNESKESPROG – så vi alle bedre kan komme til, at;

FORSTÅ OCD……….

Du kan TILMELDE dig OCDKLUBBEN, som starter 1/6 via LINKET HER – jeg glæder mig SÅ MEGA MEGET til at se dig ……

De Varmeste Tanker Fra Tina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OCD ER IKKE ET TILLÆGSORD...